Dag van de Fietshelm

Op woensdag 19 april 2023 is het weer tijd voor de "Dag van de Fietshelm". In een tijd waarin steeds meer mensen, zowel jongeren als ouderen, genieten van langere fietstochten dankzij de opkomst van e-bikes, is het belangrijk om stil te staan bij veiligheid op de weg. De populariteit van e-bikes heeft geleid tot hogere snelheden op fietspaden en daarmee een groter risico op ongelukken, vooral met betrekking tot hoofdletsel.


Hoewel fietsen een geweldige manier is om te genieten van de buitenlucht en in beweging te blijven, is het ook essentieel om aandacht te besteden aan veiligheid. Het aantal ongelukken met hersenletsel is helaas gestegen, deels als gevolg van de drukke fietspaden en de hogere snelheden die e-bikes met zich meebrengen.


Het dragen van een fietshelm kan geen ongelukken voorkomen, maar het kan wel de kans op ernstig hersenletsel aanzienlijk verminderen. De slogan "Voorkomen is beter dan genezen" geldt hier zeker. Het is van cruciaal belang om goed voor je eigen veiligheid te zorgen, vooral wanneer je de weg op gaat met een e-bike.


De Hersenstichting zet zich in voor bewustwording en preventie van hersenletsel. Op de "Dag van de Fietshelm" willen we graag benadrukken dat het dragen van een fietshelm een belangrijke stap is in de richting van veiligere fietstochten. Op de website van de Hersenstichting (www.hersenstichting.nl) vind je nuttige informatie over het belang van het beschermen van je hoofd tijdens het fietsen en tips voor het kiezen van de juiste fietshelm.


Laten we samen werken aan veiligere wegen en bewuster fietsgedrag. Doe mee aan de "Dag van de Fietshelm" en draag bij aan je eigen veiligheid en die van anderen. Of je nu een elektrische fiets gebruikt voor woon-werkverkeer, recreatieve fietstochten of school, zorg ervoor dat je beschermd bent en veilig op pad gaat. Voorkomen is de sleutel tot een zorgeloze en plezierige fietservaring.

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.