Tweede slot verplicht voor álle elektrische fietsen

 

Beste fietsliefhebbers,


Wij willen jullie graag op de hoogte brengen van een belangrijke nieuwe regel die vanaf 1 april 2023 van kracht is voor elektrische fietsen die verzekerd worden: het gebruik van een tweede slot is verplicht. Deze maatregel is bedoeld om de beveiliging van e-bikes te versterken en diefstal te ontmoedigen. We willen benadrukken dat deze verplichting niet geldt voor racefietsen en mountainbikes.


We begrijpen dat dit wellicht vragen oproept, dus laten we graag uitleggen hoe dit precies werkt. In deze mededeling willen we jullie informeren over welke sloten we accepteren als tweede slot en hoe jullie het sleutelnummer kunnen registreren bij de aanvraag van een verzekering.


Bij Fietsen Service Rick van den Berg staat veiligheid voorop. Een tweede slot biedt een extra laag bescherming tegen diefstal. Dit betekent dat bij het stallen van jullie e-bike altijd twee sloten gebruikt moeten worden, naast andere maatregelen zoals parkeren op goed verlichte en drukke locaties.


Onze experts hebben een lijst samengesteld met goedgekeurde sloten die voldoen aan de veiligheidsnormen. Het is essentieel om een van deze sloten te gebruiken als tweede slot om ervoor te zorgen dat jullie e-bike goed beschermd is.

Bij het aanvragen van een verzekering is het registreren van het sleutelnummer van het tweede slot van groot belang. Dit stelt ons in staat om gegevens correct vast te leggen en de best mogelijke service te bieden in geval van diefstal of schade. Zorg ervoor dat het sleutelnummer nauwkeurig ingevoerd wordt tijdens het aanvraagproces.


We begrijpen dat deze nieuwe verplichting vragen kan oproepen. Onze medewerkers staan klaar om te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor fietsbeveiliging en verzekering. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies.


Bij Fietsen Service Rick van den Berg streven we ernaar om jullie gemoedsrust te bieden en fietservaring zo aangenaam mogelijk te maken. Met deze nieuwe maatregel willen we bijdragen aan een veiligere omgeving voor jullie waardevolle e-bikes. Samen kunnen we diefstal tegengaan en jullie fietsen beschermen, zodat jullie zorgeloos kunnen genieten van elke rit.


Met vriendelijke groeten,


Het team van Fietsen Service Rick van den Berg

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.