Historie BSP

 
 

BSP Fietsen is een authentiek Nederlands familiebedrijf dat in 1986 is opgericht door de twee broers Alfred en Raymond van der Heiden. Dit bedrijf heeft zich onderscheiden als een prominente speler binnen de fietsindustrie, vooral bekend om zijn herkenbare robuuste fietsen. Wat BSP Fietsen bijzonder maakt, is dat het een van de weinige onafhankelijke familiebedrijven binnen de fietsenmarkt is. Het merk is volledig gericht op de Nederlandse gebruiker en wordt vervaardigd door mensen die zelf echte fietsgebruikers zijn.

Het begin van BSP Fietsen gaat terug naar het jaar 1983, toen hun vader Hennie van der Heiden het merk startte. In die begintijd assembleerde Hennie de fietsen eigenhandig en verkocht hij ze aan lokale fietsenwinkels. Het duurde echter niet lang voordat de handgemaakte BSP fietsen de aandacht van fietsenwinkels door heel Nederland trokken. De samenwerking met de sociale werkplaats in Zeist leidde tot de oprichting van een assemblagelijn, waardoor het bedrijf op grotere schaal kon opereren.

In 2003 namen de broers Raymond en Alfred van der Heiden het stokje over van hun vader en zetten ze het werk voort dat hij was begonnen. Raymond en Alfred hebben met bewondering gekeken naar het fundament dat hun vader had gelegd en zijn trots om deel uit te maken van het succes van BSP Fietsen. Het bedrijf is gegroeid van een lokale onderneming tot een gewaardeerd Nederlands fietsmerk dat hoogwaardige fietsen aanbiedt.

Naast BSP Fietsen is er ook een distributiebedrijf genaamd Hei-Bike dat in handen is van dezelfde familie. Deze distributie zorgt ervoor dat BSP fietsen via verschillende kanalen hun weg vinden naar de gebruikers.

De kernwaarden van BSP Fietsen liggen in het bieden van fietsen die niet alleen praktisch zijn, maar ook een duidelijk stijlvol karakter hebben. Het bedrijf heeft een breed scala aan modellen, variërend van stadsfietsen tot meer gespecialiseerde opties, en heeft altijd aandacht besteed aan zowel design als functionaliteit.

Recentelijk heeft BSP Fietsen een strategische zet gedaan door samen te gaan met de inkooporganisatie PMG Mobility. Deze samenwerking is ingegeven door de uitdagingen rond het handhaven van een gezonde balans tussen prijs en kwaliteit, en door hun krachten te bundelen met PMG Mobility kunnen ze een sterker fundament leggen voor de toekomst.

Dit verhaal illustreert hoe BSP Fietsen, als een echt Nederlands familiebedrijf, zijn oorsprong kent in de passie en inzet van hun vader Hennie van der Heiden. De overname door zijn zonen Raymond en Alfred heeft het merk naar nieuwe hoogten gebracht, terwijl ze de traditie van hoogwaardige, stijlvolle fietsen hebben voortgezet en hun aanwezigheid in de fietsindustrie hebben versterkt.

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.