Hartje en Victoria

 

Een Samenvatting van Erfgoed en Groei: Hermann Hartje KG en Victoria

De geschiedenis van Hermann Hartje KG begint in 1895, toen Hermann Hartje Senior een handelsonderneming oprichtte die de basis vormt voor het huidige Hartje KG. Vanaf 1900 begon Hartje met de verkoop van fietsonderdelen, en in 1904 opende hij een benzinestation en autoreparatiewerkplaats. Het monteren van fietsen voor merken als Weserwoge en Prinzen-Rad volgde. Na de Tweede Wereldoorlog bleven de activiteiten doorgaan en tegen 1968 werkten er al 50 mensen bij Hartje. In 1973 werd Hermann Hartje KG opgericht, waarna het bedrijf zich uitbreidde naar Noordwest-Duitsland. In 1986 werden de eerste verkoopkantoren in Bielefeld en Hamburg geopend. Met de hereniging van Duitsland werd Hartje actief in de nieuwe deelstaten en in 1991 werd Hermann Hartje Magdeburg GmbH & Co KG opgericht, met vestigingen in Magdeburg, Ochtmersleben, Potsdam en Leipzig.

De groei van Hartje zette internationaal door met verkoopkantoren in Zutphen (Nederland) in 2006, Linz (Oostenrijk) in 2008, Aarhus (Denemarken) en België in 2011.

Victoria, een historisch merk van fietsen, motorfietsen, bromfietsen en inbouwmotoren, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1886. Het merk, opgericht door Max Ottenstein en Max Frankenburger, werd in 1895 officieel Victoria genoemd. Het produceerde motorfietsen met verschillende motoren, waaronder Fafnir, Zedel en later BMW. Het merk ging samen met Zweirad Union AG en verdween in 1966.

In 1995 verwierf Hermann Hartje KG de exclusieve naamrechten van Victoria, en het bedrijf heeft zich ontwikkeld tot een distributeur van verschillende merken, waarvan sommige in eigen fabrieken worden vervaardigd. Het Victoria-merk wordt met trots voortgezet, met fietsen die in hun eigen fabriek worden gebouwd, een eerbetoon aan het erfgoed van het merk en de voortdurende omarming van vernieuwing. De harmonieuze balans tussen traditie en vooruitgang weeft zich door de reis van Hermann Hartje KG en de historische betekenis van het Victoria-merk.

 

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.