Union is meer dan alleen een fietsenmerk; het is een stukje Nederlandse geschiedenis op twee wielen. Terugkijkend op de roemrijke reis van Union, kunnen we niet anders dan onder de indruk zijn van zijn rijke erfgoed en zijn betekenis voor de Nederlandse fietscultuur.

De oorsprong van Union gaat terug tot 1904, toen B.J. van den Berg een winkel van naaimachines, ijzerwaren en fietsen opende in Den Hulst aan de Dedemsvaart, nabij Nieuwleusen. Wat begon als een bescheiden winkel, groeide al snel uit tot een van de meest prominente fietsenfabrikanten van Nederland.

Union maakte niet alleen naam met zijn kwalitatieve fietsen, maar ook met zijn innovatieve geest. In 1911 begon het bedrijf met de fabricage van fietsen en al snel volgde de productie van bak-, brom-, en motorfietsen. Union werd een symbool van vakmanschap en kwaliteit in een tijd waarin fietsen de belangrijkste vorm van transport waren.

Het bedrijf trotseerde uitdagende tijden, waaronder de Tweede Wereldoorlog, en wist zichzelf steeds opnieuw uit te vinden. Naast zijn fietsen introduceerde Union ook gemotoriseerde voertuigen, bromfietsen en zelfs samenwerkingsverbanden met andere fabrikanten, wat zijn veelzijdigheid en aanpassingsvermogen benadrukte.

Na een periode van uitdagingen en veranderingen vond Union in 2005 een nieuw hoofdstuk met de Dutch Bicycle Group. Hoewel de productie in 2006 werd verplaatst naar Ommen, blijft de naam Union synoniem met kwaliteit en traditie.

Vandaag de dag wordt Union voortgezet door Pon Holdings waar gazelle ook onder valt, waarbij de focus ligt op het versterken van de merknaam en het uitbreiden van het assortiment. Union blijft een favoriet onder fietsliefhebbers, niet alleen vanwege zijn rijke geschiedenis, maar ook vanwege zijn voortdurende streven naar excellentie en innovatie. 

Als je op zoek bent naar een fiets met een verhaal, kies dan voor Union. Met meer dan een eeuw aan erfgoed achter zich, belooft elke Union-fiets een combinatie van vakmanschap, betrouwbaarheid en avontuur. Ontdek de tijdloze charme van Union en laat je inspireren door zijn rijke geschiedenis op de Nederlandse wegen. 

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.