Victoria, een naam die synoniem staat voor erfgoed en innovatie binnen de fietsindustrie, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1886. Het merk werd geboren uit de visie van Max Ottenstein en Max Frankenburger, pioniers die de weg effenden voor een revolutie op twee wielen.

In de begindagen produceerde Victoria een breed scala aan voertuigen, van fietsen tot motorfietsen en bromfietsen, elk doordrenkt met vakmanschap en passie voor innovatie. Het merk groeide snel en werd al snel een begrip, vooral vanwege de samenwerking met vooraanstaande motormerken zoals Fafnir en later BMW.

Na een periode van bloei en veranderingen ging Victoria in 1995 een nieuwe fase in toen Hermann Hartje KG de exclusieve naamrechten verwierf. Dit betekende niet het einde van Victoria, maar eerder een nieuw hoofdstuk, waarin het merk werd omarmd als een eerbetoon aan zijn rijke erfgoed en een belofte van voortdurende innovatie.

Tegenwoordig wordt het Victoria-merk met trots voortgezet door Hermann Hartje KG, met een focus op het bouwen van fietsen die niet alleen een eerbetoon zijn aan het verleden, maar ook de belichaming van modern vakmanschap en geavanceerde technologie. Elke Victoria-fiets, vervaardigd in hun eigen fabrieken, vertelt een verhaal van traditie, kwaliteit en vooruitgang.

Consumenten kunnen met vertrouwen kiezen voor een Victoria-fiets, wetende dat ze een stukje fietsgeschiedenis in handen hebben, gekoppeld aan de belofte van duurzaamheid, betrouwbaarheid en vernieuwing. Het is deze harmonieuze balans tussen erfgoed en groei die Victoria onderscheidt en consumenten blijft aanzetten om de weg te verkennen met een betrouwbare metgezel aan hun zijde.

Cookies helpen ons bij het leveren, beschermen en verbeteren van onze producten en diensten. Door onze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.